Skip to main content
Til toppen

Overvåking av høy som er lagret på låve


Sensorteknologi er på full fart inn i hverdagen din, men hva kan du egentlig bruke det til? Å unngå at høyet på låven selvantenner er bare en av mulighetene som gjør drifta tryggere, mer effektiv og ikke minst lønnsom.


Lagring av høy kan være kilde til brann i landbruket. I fuktig høy og halm foregår det en bakteriell nedbrytning som fører til varmeutvikling. Høy og halm isolerer godt mot varmetap, så varmeutviklingen kan føre til at temperaturen stiger til over 75 grader. Da går det over til en kjemisk prosess som kan føre til selvantenning av gassene som oppstår.

 

Med EloRa Temperatur og fuktighetssensor får du kontinuerlig overvåkning av høyet, og kan følge utviklingen til enhver tid i EloRa Manager. Denne vil gi umiddelbart varsel når temperaturen i høyet stiger unormalt høyt. På samme måte kan også fuktigheten i høyet følges fortløpende. Dette er et godt verktøy for å optimalisere ventilasjonen og vending.

 

EloRa Temperatur og fuktighetssensor

er en del av Elotec EloRa-systemet og gir deg kontroll på miljøet utendørs eller i de ulike byggene på gården/fabrikken. Målinger, historikk og varsler får du enkelt i EloRa-manager på pc eller mobil.
 

Vil du vite mer om hva den kan brukes til? Ta kontakt her.

 

Se alle Elotec EloRa-sensorene her

Lenker
Language
Min side