Skip to main content
Til toppen

Samfunnsansvar og åpenhet

Last ned

Elotec aktsomhetsrapport 2023
2022.06.28 - Etiske retningslinjer for Elotec.pdf
Supplier Code of Conduct ENG.pdf

Elotec AS har alltid hatt samfunnsnytte som en grunnleggende filosofi. Som en naturlig følge av dette forplikter Elotec seg til å fremme menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold både i egen organisasjon og hos leverandører.

 

Vi har et godt samarbeid med leverandører i hele verden, og i henhold til Åpenhetsloven beskriver vi her våre tiltak for å sikre en ansvarlig leverandørkjede.

 

Elotec utarbeidet i 2021 en Supplier Code of Conduct (SCC) som innfrir retningslinjer fra OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development). Vi jobber kontinuerlig med å bekrefte at våre leverandører tilslutter seg denne. 

 

Det kommende året vil vi fortsette å kartlegge forholdene i vår leverandørkjede.

 

For å legge innsatsen der Elotec har størst mulighet for påvirkning, har vi vurdert eksisterende leverandører etter volum, land, og hvor essensielle varer og tjenester de leverer. Dette ga 23 høyt prioriterte leverandører. 15 av disse har allerede bekreftet at de opptrer i samsvar med vår SCC og fortsetter arbeidet videre bakover i kjeden.

 

Alle nye leverandører til Elotec må bekrefte at de ivaretar de hensyn som er beskrevet i SCC. 

 

Elotec vil videre foreta aktsomhetsvurderinger for å identifisere og redusere risiko for menneskerettighetsbrudd og dårligere arbeidsforhold. Vi publiserte vår første aktsomhetsrapport på denne siden 30. juni 2023.

 

Lurer du på noe mer? Send oss en e-post:

etisk@elotec.no

Lenker
Language
Min side