Skip to main content
Til toppen
LANDBRUK

LANDBRUK

Siden 1992 har Elotec tatt fatt i de tøffeste utfordringene, nemlig innovativ alarm og overvåking i landbruket. Vi har utviklet brannalarm, nødlys og sensorteknologi spesialtilpasset for bonden, gartneren og andre gårdbrukere. Utstyret vårt skal være driftssikkert, kostnadseffektivt og tåle all slags miljø.

Ta kontakt

Brannalarm 

Vårt kjerneprodukt Elotec Aspect har siden 1992 stått i skandinaviske fjøs og gartneri med de tøffeste miljøutfordringene man kan ha. Denne erfaringen gir trygge, kostnadseffektive og driftssikre løsninger. 

 

Dyrerom

Landbruket stiller spesielle krav til brann­alarm­anlegget. Etter å ha løst utfordringen med det tøffe miljøet i dyrerom introduserte vi vår første aspirasjondetektor, som i mange anlegg har stått i uavbrutt drift i mer enn 15 år! Produktet har blitt stadig videreutviklet, og dagens utgave har enda høyere ytelse – uten å gå på akkord med de egenskapene som har gjort den så egnet for tøffe miljøer.


Gartneri

Som kjent er gartnerier ofte svært brannfarlige på grunn av utstrakt bruk av kunststoffer, glass og brennbare oppbevaringskasser, isolasjon og blomsterjord. Det finnes også store elektriske installasjoner i form av automatisering og  belysning – som også skaper nødvendig varme. 

 

Automatiske transportsystemer og ventilasjon sprer branngasser og brennende materiale rundt i tilstøtende bygg. Tidlig varsling ved branntilløp er derfor essensielt.

 

Elotec har sett utfordringene i å detektere røyk i gartnerier hvor støv, pollen og høy relativ fuktighet kan påvirke utstyr som ikke er tilpasset forholdene. Begrenset røykspredning kan også være en utfordring i enkelte gartneri, da skyggegardinene forhindrer røyktransport opp til mønet, der punktdetektorer normalt er installert.

 

 

Egenutviklede softwaresystemer som PipeDraw og Aspect Tool B gir god kontroll på planlegging og vedlikehold. Ett enkelt servicepunkt i arbeidshøyde gir lavere installasjons- og vedlikeholdskostnader.

Sensorteknologi 

Fremtidens smartfjøs er i utvikling. Sensorene i Elotecs EloRa-system kan gi flere muligheter til modernisering av landbruket. EloTemp en sensor som overvåker sikringskapene på gården. 2 av 3 branner i landbruket starter i det elektriske anlegget. Hvert tredje år er det lovpålagt el-kontroll som kan avdekke brannfeller i sikringsskap, men hva skjer i mellomtiden? Her vil EloTemp temperatursensor passe på og varsle ved temperaturøkning. Se Gjensidiges satsning på EloTemp.

Elotec Bolus – Smart overvåking av storfe

Systemet bruker sensorer og kunstig intelligens til å forutsi hendelser relatert til helse, brunst og kalving for dyra. Mengden informasjon som samles inn påvirker hvor presise predikasjonene blir, dette hjelper bonden med administrasjon av buskapen 24/7. Les mer om Bolus og andre sensorer her.

 

Radarteknologi

Elotecs radarteknologi overvåker og analyserer dyrevelferden gjennom radarteknologi og kunstig intelligens. Kontakt oss for mer informasjon. 

 

Nødlys

Hos oss får du nødlysarmaturer tilpasset alle installasjoner, i tak, på vegg, nedhengt eller skjult i gulvlisten. Vi tilbyr armaturer med høy IP-grad som egner seg for landbruket. Vi leverer frittstående, sentraliserte og desentraliserte løsninger. 


Noen landbruksbygg vi har sikret

Hoel Gård
Hoel Gård

Idylliske Hoel Gård - en perle ved Mjøsa, i et landskap som gjerne omtales som "Norges Toscana"


Les mer om våre relevante produkter for landbruksbygg

Lenker
Language
Min side