Til toppen

2 smarte sparetips til bonden

Kjenner du til at hvis du investerer i brannsikkerhet som tilfredsstiller krav fra forsikringsselskapene, så premierer de deg i form av støtte og rabatter? Her er 2 gode muligheter du kan benytte deg av nå, hvis du er rask på labben.

1. Søk om støtte - få alarmsender nesten gratis

Snart stenger 2G-nettet og alle gårder må oppgradere brannalarmanlegget med 4G alarmsender. Denne oppgraderingen kan du søke om tilskudd på via Gjensidiges bærekraftfond.

  • Du må være medlem av Norges Bondelag og kunde i Gjensidige forsikring for å søke, og tilskuddet er på opptil 2 500 kr.
  • Alarmsender må være montert av autorisert installatør etter 1. august 2020, og du må søke senest 3 måneder etter montering og legge ved kvittering.

 

Husk at Bærekraftsfondet ikke er uuttømmelig, så vil du sikre deg støtte, bør du søke allerede nå. Du finner søknadsskjema her.  Vi anbefaler at du sender søknaden din så fort som mulig.

 

Med vår FG-godkjente alarmsender får du varsler fra brannalarmen rett på mobilen. Kjekt når du er ute i traktoren eller borte fra gården. Alarmsenderen kan varsle alle som har Elotec IOT-appen. Du trenger ikke SIM-kort med vår løsning og det er lave månedlige kostnader. Og du? Oppgraderingen kan elektrikeren din gjøre samtidig med den årskontrollen på brannalarmanlegget ditt, så slipper du et ekstra besøk.
2. Spar penger på forsikringen - skaff deg EloTemp i sikringsskapene

Tallenes tale fra forsikringsbransjen er klar. 2 av 3 branner starter i det elektriske anlegget på gården. Analysene viser at de fleste branner kunne vært unngått om sikringsskapene var utstyrt med ekstra brannvakt, som sier fra når temperaturen i skapet blir unormalt høy. Derfor premierer de nå gårdsbruk som sikrer el-skapene sine med temperatursensorer.

Både Gjensidige og Eika tilbyr nå 10 % rabatt på brannforsikringspremien din om du sikrer alle el-skap. Deres høyeste ønske er at du kan ringe elektrikeren i stedet for brannvesenet neste gang det er fare på ferde.

 

Våre EloTemp-sensorer er smarte og trådløse, og veiledende intropris er så gunstig at et gjennomsnittlig norsk gårdsbruk vil tjene inn investeringen i løpet av bare 2 år.

 

Fra år 3 vil du faktisk tjene penger på systemet! I tillegg kan både folk og dyr sove litt bedre om natta.