Skip to main content
Til toppen

2 smarte sparetips til bonden

Kjenner du til at hvis du investerer i brannsikkerhet som tilfredsstiller krav fra forsikringsselskapene, så premierer de deg i form av støtte og rabatter? Her er 2 gode muligheter du kan benytte deg av nå, hvis du er rask på labben.

1. Søk om støtte - få alarmsender nesten gratis

Snart stenger 2G-nettet og alle gårder må oppgradere brannalarmanlegget med 4G alarmsender. Flere forsikringsselskap gir tilskudd til slik oppgradering, og Elotec er kjent med følgende:

  • Gjensidige: Gjennom Bærekraftsfondet i samarbeid med Norges Bondelag – du søker via dine sider hos Bondelaget.
  • Eika: Kontakt din lokale Eika-bank. Søknadsskjema med mer informasjon finner du også på elot.ec/eika-sok1.
  • Varig Forsikring: Kontakt ditt lokale Varigselskap – søknad om tilskudd blir behandlet manuelt.
  • Landkreditt: Fyll inn søknadsskjema og les mer på deres nettside.

Vilkår kan være ulike, men typisk må du søke senest 3 måneder etter montering og legge ved kvittering fra autorisert installatør.

Husk at potten for tilskudd ikke er uendelig, så vil du sikre deg støtte, bør du oppgradere så snart som mulig.

Flere forsikringsselskap kan også tilby støtte til alarmsender – kontakt din assurandør i dag!

 

30 år med sikkerhet

Siden 1992 har Elotec og forsikringsselskapene jobbet sammen for bedre brannsikkerhet i landbruket. Vi har til nå reddet verdier for over 4 milliarder kroner, og vi utvikler stadig ny teknologi som kommer bonden til gode.

Med vår FG-godkjente alarmsender får du varsler fra brannalarmen rett på mobilen. Kjekt når du er ute i traktoren eller borte fra gården. Alarmsenderen kan varsle alle som har Elotec IOT-appen. Du trenger ikke SIM-kort med vår løsning og det er lave månedlige kostnader. Og du? Oppgraderingen kan elektrikeren din gjøre samtidig med den årskontrollen på brannalarmanlegget ditt, så slipper du et ekstra besøk.


2. Spar penger på forsikringen - skaff deg EloTemp i sikringsskapene

Tallenes tale fra forsikringsbransjen er klar. 2 av 3 branner starter i det elektriske anlegget på gården. Analysene viser at de fleste branner kunne vært unngått om sikringsskapene var utstyrt med ekstra brannvakt, som sier fra når temperaturen i skapet blir unormalt høy. Derfor premierer de nå gårdsbruk som sikrer el-skapene sine med temperatursensorer.

Både Gjensidige, Varig, Fremtind og Eika tilbyr direkte støtte eller rabatt på brannforsikringspremien din om du sikrer alle el-skap. Deres høyeste ønske er at du kan ringe elektrikeren i stedet for brannvesenet neste gang det er fare på ferde. Kontakt ditt forsikringsselskap for detaljer om støtteordningen. 

 

Våre EloTemp-sensorer er smarte og trådløse, og veiledende intropris er så gunstig at et gjennomsnittlig norsk gårdsbruk vil tjene inn investeringen i løpet av bare 2 år.

 

Fra år 3 vil du faktisk tjene penger på systemet! I tillegg kan både folk og dyr sove litt bedre om natta.

30 år med sikkerhet

Siden 1992 har Elotec og forsikringsselskapene jobbet sammen for bedre brannsikkerhet i landbruket. Vi har til nå reddet verdier for over 4 milliarder kroner, og vi utvikler stadig ny teknologi som kommer bonden til gode.

Lenker
Language
Min side