Skip to main content
Til toppen

Overvåking av inneklima i fjøset


Sensorteknologi er på full fart inn i hverdagen din, men hva kan du egentlig bruke det til? Å følge med på CO2, luftfuktighet og temperatur i fjøset er bare en av mulighetene som gjør drifta tryggere, mer effektiv og ikke minst lønnsom.


Ventilasjon er viktig i et fjøs, for eksempel i storfefjøs så skal det byttes ut mye luft for å ha best mulig forhold til dyrene. I et fjøs med rundt 20 kyr og like mange ungdyr skal ventilasjonen ta med seg ca.10 liter vann i timen for å holde et tørt og fint inneklima.


Temperaturen skal helst være så lav som 10 grader, i tillegg til CO2en som man må kvitte seg med. Dette vil si at det skal byttes ut ca. 400 m3 luft pr melkeku i timen. CO2 nivået skal ikke overstige 1000 ppm.
 

Silogass er også en av farene bønder kan møte. Dette er en sammensatt gass, men inneholder hovedsakelig CO2. Med EloRa CO2 sensor kan man enkelt overvåke CO2 nivå, luftfuktighet og temperatur i fjøset. Sette grenseverdier som automatisk varsler gårdbrukeren på mobilen ved avvik. Dette kan for eksempel detektere om ventilasjonen har driftsstans.

EloRa CO2-sensor

er en del av Elotec EloRa-systemet og varsler deg når luftkvaliteten er forurenset slik at du kan gjøre tiltak. Målinger, historikk og varsler får du enkelt i EloRa-manager på pc eller mobil.
 

Vil du vite mer om hva den kan brukes til? Ta kontakt her.

 

Se alle Elotec EloRa-sensorene her

Lenker
Language
Min side