Skip to main content
Til toppen

Solskinnshistorier

Her er noen av de innmeldte sakene hvor sikkerhetsutstyr fra Elotec har reddet liv og verdier den siste perioden.

Februar 2024

Fjøsbrann i en armatur i Nord-Trøndelag. Brannvarslingsanlegget varslet bonden i tide til å slukke brannen og lufte ut fjøset. 900 griser ble reddet av brannalarmen. 

https://www.adressa.no/nyheter/trondelag/i/rlojll/rykket-til-brann-i-fjoes (pluss-sak)

Juli 2023

20 år gammelt brannalarmanlegg fra Elotec varslet brann i et stabburd på Tyristrand. Ingen var hjemme, men naboer hørte brannalarmen og fikk varslet nødetater som berget 20 dyreliv. 

https://www.nrk.no/stor-oslo/brann-i-stabbur-pa-tyristrand-1.16485780

Mai 2022

Brann i verktøy på en gård i Lier ble oppdaget av Elotec Aspect og varslet beboer på natten som kunne kontakte brannvesen som slukket brannen. Saken er omtalt av Drammens tidene.

Juli 2021

Takket være Elotec brannvarslingsanlegg ble en gård i Snåsa reddet grunnet tidlig varsling av Elotec Aspect med klasse B følsomhet.

Kårkona var hjemme, og hørte alarmen gikk, hun slapp deretter alt hun hadde å sprang ned i driftsbygget hvor bygget var fullt av røyk.

Hun fikk lokalisert kilden til røyk som var en 6 år gammel minilaster, i det hun er i driftsbygget blusser det opp flammer fra minilasteren som ble raskt slukket med 2 bøtter vann.

Mars 2021

Avverget brann i Revetal. Gårdbruker ble vekket av brannalarmanlegget fra Elotec og løp ut i driftsbygg for å undersøke.

Det viste seg at det var en påbegynnende brann i et elektrisk vanntrau. En potensiell storbrann ble avverget pga tidlig varsling fra Elotec-anlegget og en sikkerhetsbevisst gårdbruker, dette i kombinasjon gjorde at branntilløpet kunne slukkes før spredning.

November 2020

En varmluftsovn i grisefjøset på Holt landbruksskole tok fyr.

Aspirasjonsdetektoren som sikrer grisefjøset ga tidlig alarm og varslet fjøsmester via alarmsender ELO-IOT42.

Fjøsmester rykket ut og fikk avverget en storbrann som kunne ført til tap av store verdier og dyreliv.

Mars 2020

Takket være Elotec anlegget og aspirasjonsdetektor med KL B følsomhet ble liv og verdier reddet. Ingen skader på mennesker, dyr eller bygning.

Fra Twitter: Torsdag kveld kl. 22.20 meldte politiet på Twitter at nødetatene rykket ut til en gård i Selbu. Det var meldt om røyk fra en driftsbygning og melder var varslet fra en røykvarsler. Det var ikke sett flammer og det tok tid før røykkilden ble lokalisert. Det viste seg at røykutviklingen var fra en vifte. Det ble en stund vurdert å evakuere ca 100 dyr, men det ble ikke iverksatt. Det oppsto ingen skader på mennesker, dyr eller bygning

Januar 2020

Vår kunde informerte om at gårdbruker på Degernes har opplevd et branntilfelle i Romjulen 2019.

Brannen oppsto i en lysarmatur i driftsbygget. Aspirasjonsdetektor har på et tidlig tidspunkt detektert røyk og gitt alarm.

Kunden har fått kontroll på brannen selv og det er ifølge kunde minimalt med skader. 

Juli 2019 

Tidlig varsel fra Elotec anlegget til gårbruker i Beistad har berget fjøset og dyrene. Gårdbrukeren kjøpte anlegget i 2010 og har en aspirasjonsdetektor

Saken er omtalt i adressa.no: https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2019/07/05/Sprang-ut-da-brannalarmen-gikk-19431909.ece

Autust 2017 

Takket være Elotec brannvarslingsanlegg, ble en gårdbruker fra Verdal vekket midt på natten av alarmen. Gårdbruker sprang ut til fjøset i undertøyet og fikk tømt pulverapparatet, og avverget en stor brann. Denne innsatsen reddet livet til 600 gris. Aspirasjonsanlegget ble installert i 2003. Les sak på https://www.innherred.no/nyheter/i/M15XJK/tomte-pulverapparatet-og-berget-garden

September 2015

Brann i et stort gartneri ble oppdaget tidlig av Elotec Aspect. Brann startet etter eksplosjon i en lyspære etter arbeidstid og deteksjon skjedde raskt, slik at varslingen gjorde at ansatte kom til stedet og fikk slukket brannen før den utviklet seg. Verdier for 80 millioner og 25 000m2 bygningsmasse ble reddet. 

August 2023

Metallco Oppland har brannalarm fra Elotec installert av Brakon AS som har reddet bygningsmassen nylig ved brann.

Det var batterier som har tatt fyr: https://www.oa.no/brann-hos-metallco-i-hunndalen/s/5-35-1787629

November 2023

Pipebrann på gård i Trøndelag ble varslet med nyinstallert utringer (ELO-IOT42) fra Elotec. Slik at brannvesen kom tidsnok til å slukke en potensiell storbrann.

https://www.opp.no/nyheter/i/P4lKJ5/rykket-ut-til-brann-i-troenderlaan

Lenker
Language
Min side