Skip to main content
Til toppen

Kursløp brannalarm næring

Påmelding

Du må melde deg på ønsket kurs senest 15 minutter før start. Begrenset antall plasser.


NB! Alle må registrere seg og delta fra separat PC/mobil/nettbrett for å kunne svare på ev. eksamen og få godkjent kurs

Kursmoduloversikt

Kurskalender

Kurs brannalarm landbruk

Kurs Elotec Ajax

Trinn 1

For å oppnå kunnskap iht. Prosjekterende og Installatør-funksjonene i FG-750 må du gå gjennom følgende Elotec kursmoduler:

Grunnprinsipper brannalarm, intro til Elotec produkter og kompetansekrav. Innføringskurs Elotec brannalarm mottar du som lesemateriale ved påmelding til andre kurs. Se lenke i bekreftelses-epost.
Systemegenskaper, valg av komponenter, montering/kobling, og enkel feilsøking.

Dette gir deg status som «Installatør M-serie» hos Elotec.

Trinn 2

For å bli i stand til å utføre idriftsettelse og service i henhold til Tekniker-funksjonen i FG-750 må du i tillegg gjennomføre:

Praktisk konfigurering av brannalarmsentral, med alarmseksjonering og styringer.

Etter dette er du i stand til å utføre alle vanlige oppgaver relatert til Elotec M-serie brannalarm. Du får status som «Tekniker M-serie».

Trinn 3

Hvis du jobber med andre Elotec alarmsystemer og/eller Elotec Aspect aspirasjonsdetektor, bør du gjennomføre følgende moduler:

Teknisk opplæring i Elotec Aspect aspirasjonsdetektor.
Praktisk konfigurering av trådløs brannalarmsentral, med alarmseksjonering og styringer.

Hvis du gjennomfører alle moduler, får du status «Tekniker+ Brannalarm».


NB! for å oppfylle formelle kompetansekrav i NS 3960 kan det være nødvendig å ta kurs hos andre aktører, for eksempel for sertifisering etter FG-750/760, samt å dokumentere tilstrekkelig praksis med relevante arbeidsoppgaver.

NB! Elotec / utstyrsleverandører kan ikke tilby dette – kursene må holdes av en uavhengig, nøytral aktør. FG-750 sertifiseringskurs er et overordnet brannfaglig kurs som dekker brannfysikk, lover og forskrifter, bruk av NS 3960, og prosjektering. Nye kandidater må ta komplett 3-dagers kurs – et kortere oppfriskningskurs kan være nok for tidligere sertifiserte kandidater. Etter gjennomført kurs må du bestå eksamen for å ha grunnlag for å søke personsertifisering etter FG-750. Eksamen må være i regi av akkreditert sertifiseringsforetak, som kan være forskjellig fra kursholder.
Lenker
Language
Min side